Uspenskin katedraalista varastettiin Jumalansynnyttäjän ikoni ja rukoilijoiden lahjoittamat korut. Ikoniin liittyi ihmeitä tekeviä voimia, ja ulkomailtakin kerrottiin sen auttaneen lapsettomiksi luultuja pariskuntia. Toivoisin tosiaan, että tämä ja toinen, aiemmin varastettu ikoni vielä palautuisivat takaisin.

Tropari, 4. säv.

Oi harras Puolustaja, ylimmäisen Herran Äiti, Sinä rukoilet kaikkien puolesta Kristusta meidän Jumalaamme ja autat pelastumaan kaikkia niitä, jotka Sinun voimalliseen suojelukseesi turvautuvat. Puolusta meitä kaikkia, oi Neitsyt, Kuningatar ja Valtiatar kun me hädässä ja murheissa ja taudeissa monien syntien raskauttamina seisomme edessäsi ja rukoilemme Sinua liikutetuin sieluin ja särjetyin sydämin puhtaimman kuvasi edessä, kyyneleitä vuodattaen ja kun me järkähtämättä toivomme, että Sinä päästät meidät kaikista murheistamme. Anna hyvyyttäsi kaikille ja pelasta kaikki, oi Jumalansynnyttäjä Neitsyt sillä Sinä olet palvelijoittesi jumalallinen suojelus.

Kontakki, 8. säv.

Rientäkäämme, ihmiset, tähän hiljaiseen ja hyvään satamaan, joutuisan auttajan, valmiin ja lämpimän pelastuksen tykö, Neitseen suojelukseen. Kiiruhtakaamme rukoukseen ja joutukaamme katumuksen tekoon, sillä meille vuodattaa loppumatonta hyvyyttä puhtain Jumalansynnyttäjä. Hän ennättää apuun ja päästää suuresta hädästä ja murheista hyvään pyrkivät ja Jumalaa pelkääväiset palvelijansa.

http://uutiset.msn.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Uspenskin+katedraalista

+varastettiin+arvokas+ikoni+ja+koruja/1135257424568