Olen ajatellut asian näin, että jos jokin toimii, niin sitä varmasti hyödynnetään ja käytetään ja sillä lyödään rahoiksi. Isot lääkefirmat, sairaalat ja lääkärit olisivat jo ajat sitten alkaneet hyödyntää niitä, jos ne toimisivat.

Luontaistuotteista- ja hoidoista on paljon kirjavaa tutkimusta, mutta ikinä ne eivät ole osoittautuneet paremmiksi kuin perinteinen sairaanhoito.

Uskon, että on olemassa iso joukko ihmisiä, jotka ovat parantuneet muka poppakonsteilla, mutta he olisivat parantuneet itsekseenkin aikaa myöten. Tahi he ovat parantuneet uskon voimalla. Kyseessä ei ole koskaan ollut vakava sairaus.

Harmittaa, kun viimeisessä hädässä olevat ihmiset haaskaavat vielä rahansa puoskareille, eivätkä edes kehtaa hakea korvauksia, joita eivät varmaan saisikaan.

Kaikkein älyttömimpiä juttuja ovat jotkin kuunvalossa siunatut amuletit yms, joiden pitäisi tehota johonkin. (Wicca)

Kuunvalo ei ole muuta kuin auringosta heijastunutta valoa, ei sen kummempaa. Tai magneettirannekkeet, jotka ainoastaan tarrautuvat lähimpään metalliin - ehkä irrottavat jopa vanhanaikaiset paikat hampaista!

Ennenvanhaan noitia poltettiin roviolla - keskiaikainen tapa rankaista huijauksesta. Nykyään kaikki huijaus näyttää olevan ihan sallittua, vaikka viattomat joutuvat kärsimään luottaessaan nykyajan 'noitiin' ja poppamiehiin. Nykyajan sana tuntuu olevan, rahat pois tyhmiltä ja köyhiltä, koska kukaan ei heitä puolustakaan. Yritäpä valittaa.

Kaikenlaisia luontaistuotteitakin on

http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Ihmisravinnoksi

+kelpaamattomia+tuotteita+vedet%C3%A4%C3%A4n+markkinoilta/1135257592165