Hiki, hiki, hiki. Ei mua haittaisi 30 asteen helteet, eihän tuo ole vielä mitään, mutta kun tässä kämpässä seisoo ilma. Kuumankostean minä tunnen Mombasan, joka helkutin yö. Ei auta, vaikka kuinka avaisi ovet ja läpivetoa iltasella - pitäisi jättää ovet auki yöksi. Eipä uskalla.

Kuka idiootti arkkitehti on keksinyt näihin lättäniin kämppiin vain noin 20 cm leveät tuuletusikkunat, jotka on verhottu paksulla ilmaa lähes läpäisemättömällä ötökkäsuojalla ja sen lisäksi vielä räystäsritilällä, joka estää ilmankierron tehokkaasti, ellei satu olemaan myrskytuuli.

Aukeamattomat ikkunalasit sen sijaan ovat isot, ja päästävät kuumuuden asuntoon, ellei niitä peitä paksuilla verhoilla tai sälekaihtimilla, jos sellaiset on. 

Terveisiä lämmönkarkaamista tehokkaasti torjuville ja kunnille säästöjä kerryttäville suunnittelijoille: Jos ette ole huomanneet, Suomessakin on silloin tällöin kesä, jopa hyvinkin lämmin ja taitaa yhä vain lämmetä. Kaikki eivät vietä kesälomaa mökillä, ulkomailla tai purjehtimassa vaan joutuvat kärvistelemään kaupunkikämpässä koko kesän. En ihmettele, että vanhusparat kupsahtelevat koteihinsa, ainakin näissä kunnan luukuissa, happihan sieltä loppuu. Nyt hiukan panostusta ilmanvaihtoon!

Jos ei saada isompia tuuletusräppänöitä niin antakaa meille köyhillekin koneellinen ilmanvaihtosysteemi/ilmastointi sitten, niin.

Muuttaisin telttaan, jos sille olisi turvallinen paikka.