Peräti tuplapostaus tästä aiheesta, kategoriat Enteet ja Eläinsuojelu

Lue artikkeli

http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tuotantoel%C3%A4imille+sy%C3%B6tet%C3%A4%C3%A4n+entist%C3%A4+enemm%C3%A4n+l%C3%A4%C3%A4kkeit%C3%A4/1135259139110

Tuotantoeläimiä kuten sikoja ja nautoja lääkitään nyt huomattavasti enemmän kuin aiempina vuosina. Yllättävä lääkepiikki on saanut viranomaiset varpailleen, sillä lääkkeiden liiallisesta käytöstä on haittaa myös ihmiselle.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean mukaan esimerkiksi eläinten penisilliinin kokonaiskulutus lisääntyi yli neljänneksellä vuosien 2003 ja 2008 välillä.

 

Suomalaiseläimille annetut lääkkeet ovat olleet tapetilla sen jälkeen kun Venäjä ilmoitti löytäneensä suomalaissioista kahta antibioottia. Suomen ja Venäjän välistä lihan tuontikiistaa sovitellaan edelleen.

Fimean eläinlääkärin Kristina Lehmannin mukaan lisääntynyt lääkkeiden käyttö heijastaa eläintautien määrää.

Sikojen, nautojen ja muiden tuotantoeläinten taudit ovat lisääntyneet samalla kun maatiloilla on alettu pitää eläimiä yhä isommissa yksiköissä. (Lainaus artikkelista.) 

Oma mielipide: Mihin tämä maailma on menossa ahneuden ja helppouden tavoittelun myötä? Isot likaiset tilat, joita ei tarvitse hoitaa - antibioottia vaan niin kyllä ne pärjää siellä paskan keskellä haavoineen ja paiseineen. Mitä väliä mistään, kunhan tuottoa tulee.