Minun puolestani tähän maahan saa tulla vaikka kuinka paljon ulkomaalaisia, pakolaisia, turvapaikanhakijoita ja ihan keitä tahansa. Suomen kansan pitäisi muuttua ja saada paljon ulkolaista verta tähän sisäsiittoiseen savolais-, hämäläisrotuun.

Mutta. On vaan niin surullista ja katkeroittavaa tietää, kuinka paljon Suomen valtio tukee maahanmuuttajia, heidän koulutustaan ja sijoittumistaan työpaikkoihin, joihin meikäläisellä ei ole ollut ikinä mahdollisuutta. He eivät saa syrjäytyä, mutta se, että minä tai lapseni syrjäytyivät, ei merkitse mitään. Eikä sekään haittaisi, mutta kun on itse tällainen raukka köyhä, joka yrittää oikeasti taistella jokapäiväisestä toimeentulostaan. Suomi unohti meidät, alkuperäiskansan, jotka olemme joskus raataneet niska limassa ja esi-isämme taistelivat tämän maan itsenäisyyden puolesta. Tämä ei ole rasismia eikä syytöksiä niille, jotka tänne tulevat muualta. Tämä on ihmettelyä päättäjien täydellisen nukahduksen vuoksi. Ajatelkaa, pliis, meitäkin välillä. Mistä ne veromarkat tulivat?

Lastenklinikan syöpälapset ovat avustusten ja keräysten varassa. Kadulla kerätään rahaa Pakistaniin.

Tälläkin hetkellä moni ihminen joutuu yöpymään kadulla, koska sai häädön asunnostaan maksamattomien vuokrien takia. Ei jokainen siellä oleva ole juoppo tai rikollinen. Monesti ihminen joutuu vaikeuksiin sairauden, eron tai/ja työttömyyden takia. Yhteiskunta ei auta. Maahanmuuttaja pääsee pakolaiskeskukseen tai majoitukseen välittömästi. Suomalaisen vaihtoehto on ostaa pullo halpaa viinaa, että kestää kylmän yön sillan alla.

En ala tässä luetella erityisemmin eroja suomalaisen ja ulkolaisen kohtelun välillä, mutta silloin tällöin saamme kuulla niistä uutisissa. Yleensä vain tekstiteeveellä.

Olisiko jo aika päästä eroon vanhoista kliseistä?

Olen tosiaan sitä mieltä, että Suomeen tarvitaan uutta verta. Päättäjien paikoille. Ehkä jollain ulkomaalaisella olisi vielä sydäntä meille suomalaisillekin.

Mutta eihän tänne muita ulkomaalaisia haluakaan muuttaa kuin pakolaisia.