Nykyään meuhkataan ihan hirveesti tosta rasismista. Mielestäni eriarvoisuus olisi isompi huolenaihe. Oikeasti sana rasismihan tarkoittaa rotusortoa, mutta nykyään sorretaan rotuun katsomatta.

Tuntuu ihan siltä, että meuhkaamalla kauheasti rasismista peitetään muut yhteiskunnan epäkohdat. En usko, että suomalaiset olisivat ollenkaan rasistista kansaa. Olemme vasta heränneet siihen, että meilläkin voisi olla jotain oikeuksia ja ettei meidän tarvitse olla aina niitä, jotka jakavat vaan voimme olla myös saamapuolella. Täällä ollaan oltu rähmällään Ruotsiin ja Venäjään ja nyt Brysseliin.

Ei persutkaan ole rasisteja, vaikka joku siellä puhuukin oppimattomuuttaan tyhmiä. Totuus on se, että Suomessa asuu reilut viisi miljoonaa ihmistä, joista noin viidesosa elää köyhyysrajan alapuolella. Tottakai se harmittaa, että suomalaisen täytyy ryytää lapion varressa saadakseen elantonsa tai työttömänä ja maahanmuuttajalle täytyy taata heti opiskelu- tai työpaikka, ettei syrjäydy.

Pakolaiset ja maahanmuuttajat on sekoitettu mielissämme. Pakolaisilla on hätä ja heitä pitää auttaa. Maahanmuuttajiahan me ollaan kaikki, sillä alkuperäiskansa Suomessa oli saamelaiset. Pakolaisia pitää auttaa, jos he hakevat apua oikein perustein. Suomi on tyhjä maa, kyllä täällä on tilaa. Mutta se tila pitäisi järjestää.

Välillä tuntuu, että media lietsoo rasismia, ja koko sana on kärsinyt inflaation. Ei suomalainen halua kelleen pahaa vaan oikeudenmukaisuutta. Ei ole oikein, että kesätöissä käyvä tai stipendin saanut nuori kustantaa perheensä elämää.

Se jos mikään panee miettimään, miksi joku toinen kulkee Adidas-lenkkareissa ja -verkkareissa kultakäämit roikkuen.

Suomen väkiluku on pieni. Ihan kiva, jos tänne tulee lisää porukkaa. Mutta pitäisi muistaa oikeudenmukaisuus. Ei saa unohtaa ketään.

Meidän pitää myös saada pitää omat perinteemme. En ole erityisesti rakastanut suvivirttä, mutta en halua luopuakaan siitä. Se on osa meidän kulttuuriamme. Ei se ole yhtään huonompi kuin muut. Jos puolustan omaa kulttuuriani, olen automaattisesti rasisti ainakin joidenkin mielestä. Eihän se voi niin mennä.