Virikkeen antajana toimi

http://blogit.mtv3.fi/vapaa-ajattelija/2011/07/13/jattakaa-kesa-rauhaan/

Tosiaan, kakarana sitä viimeksi kai nautti Suomenkin kesästä. Aikuisena kesäloma alkoi suorastaan ahdistaa - siihen piti yrittää saada jotain hohtoa, ettei ehdi mennä hukkaan, eikä ikinä riemusta kiljuen palannut töihin.

Nuorena ensimmäisten ulkomaanmatkojen jälkeen hävetti turistien puolesta tämä Suomen kesä, talvesta nyt puhumattakaan. Muistan, kun kerran satuin kuulemaan erääseen jenkkiseurueeseen kuuluvan miehen kysyvän, että what the hell are we doing in Finland. Ja se oli sentään Helsingissä eikä missään Takahikiällä. Eihän täällä oikeasti ole vieläkään paljon mitään kivaa turisteille. No niinkuin linkkikirjoituksessa mainittiin, niin pari linnaa ehkä ja Lappi. Ja kallista on. Sitäpaitsi Suomi on kesällä kiinni. Eihän täällä uskalla edes sairastua kesällä, ai niin ei kyllä sen paremmin talvellakaan. Apropoo, junatkaan eivät kulje kesällä (syynä ei tosin ole lumi haha), sijaisia ei löydy veturinkuljettajiksi paikkaamaan lomalaisia.

Ei se toisaalta mikään ihme ole, kun kaikenlainen yrittäminen on niin hitsin vaikeaa, ettei mitään kilpailua saadakaan aikaan. Mitään mielikuvituksellisempaa ei uskalleta edes ajatella, kuin jotain matkamuistomyymälää tai ravintolaa.

Ennen Norjan traagisia tapahtumia uutisten puhutuin aihe taisi olla sää ja palaavatko helteet vai eivät.

Ihmeen paljon täällä silti turisteja käy. Mutta palaavatko turistit vai eivät?

Jäänkin odottelemaan joulua. On niin kuumakin. Ja media raikaa lapsellisia ohjeitaan: ”Laittakaa nyt hyvät ihmiset bensaa tarpeeksi tankkiin.” ”Kinkut ajoissa sulamaan ja uuniin.” (Lainaus ed. mainitusta linkistä.)