http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/07/1354700/lapsiperheet-tarkkana---nakkeja-vain-kahdesti-viikossa

Muistan, kun joskus ajat sitten minulla oli hoidossa lapsia. Tarjolla oli keittoa, ja vanhin lapsi sylki pois suullisen saatuaan kuulla, ettei siinä ollutkaan nakkia. Olisi pitänyt olla nakkikeittoa.

Meillä, ikävä kyllä, muutoin on ollut tarjolla paljon makkaraa käristettynä, grillattuna, paistettuna ja keitettynä. Siitä syystä, ettei ole ollut hirveän paljon pätäkkää, kalkkua, hilloa tahi massia.

Käykää hyvät ihmiset joskus hakemassa EU-kassi - sekin nimittäin lopetetaan piakkoin. Katsokaapa kuinka terveellinen on sisältö. Voin koska tahansa luovuttaa ilomielin maitojauheet Afrikkaan - näkkileipä, hapankorppu ja ruiskeksit tuskin tekevät kauppaansa - sielläkään.

Syöhän sitä mitä vaan, jotta elää. Mutta älkää tulko minulle kertomaan kuinka syödään terveellisesti. Tiedän sen ehkä jopa tarkemmin itse. Antakaa siihen mahdollisuus ensin.

Suurin osa elintarvikkeista on täysin vailla ravintoarvoa. Silti vain aniharvalla on mahdollisuus kasvattaa oma ruokansa.

Monet luulevat syövänsä terveellisesti, mutta se on vain mainonnan tulosta. Nykyään pitää vain kuluttaa. Ihan sama, mitä kulutat. Ruuansulatus pelaa, kun syöt sitä ja tätä. Katinkontit. Miten ähkyyn voisi auttaa lisäruoka? Jos olet ylensyönyt, mene lenkille! Siinä on se vika, ettei se maksa mitään. Terveyskeskukset ajetaan alas ja yksityiset rikastuvat sairaaksi syötetyillä ihmisillä. Älä usko mainoksia. Luota maalaisjärkeen!!!

 Leikki-ikäisten ja sitä vanhempien lasten on turvallista syödä nakkeja 1-2 aterialla viikossa. Ja tässäkin on syytä muistaa kohtuus, eli ei sitten isoja kasoja pelkkiä nakkeja, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeri Raija Kara sanoo.

Muista nyt sitten tämäkin kaiken muun lisäksi! Vai pitäisikö oikeasti unohtaa nakit kokonaan ja keskittyä 'terveellisempään' ruokaan, jos rahkeet riittää. Ei kai kukaan rikas syöttäisikään lapsilleen nakkeja useammin. Köyhät kylläkin, muttei siinä paljon tieto auta vaan raha.

Jopa kasvisruokavalio olisi terveellisempi kuin lihattomat nakkiviritelmät. Johan sen sanoo maalaisjärki.