Käpäsin tässä Miiun blogilla ja en voisi olla enempää samaa mieltä vankilasysteemistä ja tuomioista yleensä.

Asiaa sivuten nyt viimeinen sana Norjan tapahtumista:

Niin kauan kuin oikein vellotaan ja möyritään tässä vatvomisessa, ja jauhetaan siitä kuinka ei saa olla eri mieltä, eikä saa puhua vihapuheita eikä saa olla ääriryhmiä, niin sitä enemmän kaikki hullut ihannoi koko touhua ja innostuu asiasta. Mitä enemmän kielletään, sitä enemmän kapinoidaan. Varsinkin kun rangaistukset tuntuvat lähinnä palkitsemiselta.

Enkä usko, että tapausta olisi voitu estää lannoitteen myyntirajoituksilla tai netin valvomisella. Tuntuu, että täällä Suomessa on menty taas ihan sekaisin ja alettu vouhottaa. Jatkuva Breivikin persoonan esilletuominen mediassa onkin juuri sitä, mitä hän halusi - julkisuutta. Ja miksi Suomen uutisiin tehdään iso juttu kuolleiden nimien julkaisemisesta, kun siellä ei edes kuollut yhtään suomalaista?

Rangaistuksen pitäisi estää rikoksentekijöitä - toimia pelotteena. Rangaistuslaitoksen pitäisi olla kurja ja pelottava paikka. Sellainen kuin Thaimaassa. Siellä ei taputella rikoksentekijää päähän, eikä pähkäillä kuinka oli kovat kotiolot ym.

Eikä yhtään enempää pelota kuin ennenkään. Kaikkea ei voi estää eikä kukaan voi elää pumpulissa. Oikeita asioita voi tehdä ennalta, mutta se vaatii asennemuutoksia ja saattaa aiheuttaa kansantaloudellisia tappioita. (Mm. maalaisjärjen käyttö.)