www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/08/1370297/tuhannet-osallistuivat-lutkamarssiin-helsingissa

Lutkamarssi.

Tämä homma on saanut alkunsa siitä, että naisia ei saa syyllistää, jos he joutuvat raiskatuiksi esim. pukeutumisen takia.

Ei tietenkään, mutta pitääkö sitten menettää kaikki arvokkuutensa sen vuoksi, että saa äänensä kuuluviin?

Jos kuljet kaupungilla pukeutuneena kuin huora, sellaisena sinua pidetään. Ei tietenkään saa raiskata, mutta ehdotuksia varmaan tulee. Pukeutumisellamme ja käyttäytymisellämme viestimme asioita. Provosointi vahingoittaa vain meitä itseämme, eikä siihen auta, että osallistuit kulkueeseen. Me tiedämme, että raiskaaminen ja kaikki väkivalta on väärin, mutta raiskaajat ja murhaajat eivät. Meidän tulisi opettaa lapsiamme suojelemaan itseään. Millaisen esimerkin me annamme? Miksei samantien heitetä vaatteet ja aatteet kokonaan pois. Niin kauan kuin ihminen on seksuaalinen olento, on turha riskeerata itseään provosoimalla kaikkia psykopaatteja. Maailma on täynnä hulluja. Kysykää poliisin mielipidettä. Kannattaako olla rohkea ja kulkea yksin yöllä pimeillä kaduilla? Ei, vaikka se olisikin jokaisen oikeus.

Joskus tuntuu, että marssien takana on vain itseään esille tuovia yksilöitä. Tässä ei ole järjen hiventäkään ja tämäkin taas provosoi hulluja.