www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/09/1384472/he-ovat-maailman-huonokuntoisimpia---mika-meni-vikaan

Kyllä mahtavat olla ihan rapakunnossa, jos jopa lihavat jenkit ovat terveempiä.

"He ovat lihavampia, masentuneempia sekä polttelevat tupakkaa todennäköisemmin kuin ikätoverinsa muissa maissa. Tutkimuksen mukaan esimerkiksi amerikkalaiset ovat brittejä paremmassa kunnossa."

"Moni tutkimukseen osallistunut britti sanoikin, että heillä ei ole aikaa, motivaatiota, energiaa eikä rahaa parantaa elintapojaan."

Mikä siinä onkin, kun kyseinen maa on alkanut tuntua niin vastenmieliseltä paikalta? Ehkä se johtuu kansaa riistävästä kuningashuoneesta, jonka ajattelu saa kylmän tuskanhien nousemaan iholle. Ehkä se johtuu ällöttävästi brittiaksentista. Ehkä se johtuu siitä, että tällä pienellä alusmaita hamstranneella saarivaltiolla on niin paljon valtaa edelleenkin. Britit orjuuttivat intialaisia teeplantaaseillaan saadakseen kello viiden teensä ja kauppaylivallan. Ehkä se johtuu jalkapallohuliganismista ja huligaaneista ylipäänsä. Britit kasvavat uhmakkaiksi. Uho korvaa tietämättömyyden ja koulutuksen puutteen. Ehkä se johtuu pubikulttuurista. Meitä suomalaisia haukutaan alkoholisteiksi ja junteiksi, kun isäntä ostaa perjantaipullon ja samaan aikaan britti vetää itsensä kahdentoista tuopin sivistyneeseen kohtuuhumalaan. Joka päivä.

Ehkä se johtuu ruokakulttuurista. Fish and chips, my ass. Huonompaa ruokaa saa etsiä. Mämmikin on parempaa, kermalla. Ylenkatsova britti tosin ei mämmiin koskisi. Koulussa tarjotaan ranskalaisia perunoita. Salaattia ei näe kuin lehdissä. He eivät kokkaa vaan tilaavat valmisruokaa. Intialaista. Väestöstä ehkä jo enemmistö on intialaisia?

Ehkä se johtuu ketunmetsästyksestä ja hevospoolosta vai mitä niillä nyt on, eläinrääkkäystä etupäässä.

Monet polttavat paljon. Heillä on keltaiset, rumat hampaat. Naiset eivät ole viehättäviä. Miehet vielä vähemmän. He ovat omahyväisiä ja heillä on perverssi huumorintaju. Viime aikoina edes kunnon rockbändejä ei ole noussut niistä kuuluisasta saarivaltiosta.

Ei vaa, tunnen yhden brittiläisen ja hän on kultainen, raittiinpuoleinen ihminen, ja poikkeus vahvistaa säännön.

Kirjoitettu oheisen artikkelin inspiroimana ja provosoimana, sillä ei pitäisi pitää aina niin itsestään selvyytenä, että meillä täällä pimeässä pohjolassa ollaan juntteja ja dokuja ja muualla maailmalla sivistyneitä ja karismaattisia.