SANANVAPAUS ON OIKEUSVALTION JA DEMOKRATIAN PERUSTA.

»Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta.»

Ja minähän pidän omat mielipiteeni. Muilla on omansa. En riitele enkä neuvo muita. Enkä kaipaa muilta ojennusta, rajoitusta tai rankaisua.

Asioista voidaan keskustella ja pitääkin. Kukaan ei silti saa määrätä, mitä mieltä kukakin on, enkä hyväksy aivopesua. Nykyään tärkeät asiat jyrätään vihapuhekeskustelun alle. Siitä on paisutettu niin valtava möykky, että se ruokkii jo itse itseään. Haluan ajatella omilla aivoillani, niin kauan, kun ne vielä pelaavat. Otan selvää asioista monelta kantilta enkä keskity vain yhdeltä puolelta tulevaan informaatioon. Olen huomannut, että juuri vihapuheesta vouhkaavat ovat pahimpia lokeroijia, leimaajia ja nimittelijöitä. Se tuli ilmi eilisillan keskusteluohjelmassa. Saikohan nyt tätäkään taas sanoa. Mielipidepoliisi tulee ja sitoo kädet selän taakse ja vetää jeesusteipin pään ympäri. Tuon sitten piti olla huumoria ja kuvaannollista!

Ihana syksyinen ilma, eilen tuli tunti mopoiltua, hiljakseen, kun oli seuraa. Ulkoilla pitäisi enemmän niin kauan kuin kelit vielä sallii! Ja ukko toi metsästä hienon sienisaaliin. Kolme ja puoli kiloa...