"Uskon, että moni tilallinen tekee varmasti parhaansa siinä tilanteessa, missä he ovat. Yritämme osaltamme myös osoittaa, että koko lihateollisuuden ala on rakenteeltaan sellainen, että eläimen todellista hyvinvointia ei voida ottaa huomioon. Tähän vaikuttaa lainsäädäntö, mutta ennen kaikkea taloudelliset paineet." (LAINAUS)

www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/11/1445682/uusia-sikalavideoita-julki---mikaan-ei-ole-muuttunut-tiloilla

Noita kuvia kun katselee, ei tee mieli enää syödä possua. Sika on hyvin inhimillinen eläin. Se tuntee tuskan ja kivun. Se kärsii, jotta pääsisi minun joulupöytääni ja elää vain täyttääkseen meidän pötsimme. Kunpa sen elämä olisi jollei mukava, edes siedettävä.

Niinkuin lainauksessa sanotaan, koko lihateollisuuden ala on rakenteeltaan sellainen, että eläimen todellista hyvinvointia ei voida ottaa huomioon.

Aivan samoin on turkistarhauksessakin. Se vain on niin, että eläin tarvitsee muutakin kuin sen, mitä laissa on määritelty, ja kun valvonta ei riitä, niitä minimimääräyksiäkin voi rikkoa.

Tilanomistajat älähtävät siitä, että heidän tiloillaan kuvataan salaa. Totta helkutissa se pitää tehdä salaa, eihän sinne tilalle saa lupaa mennä ja kun tarkastaja tulee, siitä ilmoitetaan hyvissä ajoin ja ehditään tehdä kosmeettista korjailua.

Sama homma jatkuu. Vedotaan tilastoihin, että meillä hoidetaan hommat paremmin kuin jossain muissa maissa.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Noissa kuvissa olevien eläinten ongelmat eivät ole tulleet päivässä tai kahdessa. Matoiset haavat, tulehdukset ja mädäntyneet ruhot ovat muhineet viikkokaupalla.