www.iltasanomat.fi/kotimaa/facebook-vihan-kohde-maria-ohjelmassa-en-ole-sanonut-mitaan-pahaa-kenestakaan/art-1288427069054.html

Ihan samaa mieltä, että et sanonut kenestäkään mitään pahaa. Mutta mielipiteesi tuli selväksi. Ei vammaisia mun takapihalle. Minne ne pitäisi mielestäsi laittaa?

Mun taka- ja etupihalle saa tulla asumaan vammaisia, mieluummin kuin ääliöitä, pedofiilejä, rikollisia, juoppoja, narkkareita... Toivotan tervetulleeksi.

Koska tahansa ihminen voi vammautua ilman omaa syytään. Synnytyksessä monikin asia voi mennä pieleen tai jo raskausaikana. Myöhemmin elämässä rattijuoppo voi ajaa päälle. Verisuoni voi prakata aivoissa. Sairastuu ALSiin. Sillä ei lopputuloksen kannalta ole paljonkaan merkitystä onko kehari vai invalidi.

Jonkun mielestä asunnon arvo laskee, kun naapurissa asuu kehitysvammaisia. Jotenkin tämä tuntuu vaan niin julmalta. Onkohan se tosiaan niin? Kyllä se tuntuu ainakin todella masentavalta. Siis niiden kehitysvammaisten ja heidän omaistensa kannalta. Eli mielialaahan se laskee.

Pitäisikö meidän piilottaa kaikki poikkeavat vaikka jonnekin saarelle tai huono-osaisten lähiöihin pois hyväosaisten silmistä, että me loput sitten saisimme elää ihan 'normaalia' elämää kalliilla asuinalueillamme ja uskaltaisimme pitää ovet ja ikkunat auki päivisin? Ei kai kukaan rosvokaan kehtaisi tulla varastamaan 60 tuuman plasmanäyttöä.

Kehitysvammaisia Liedon Verkarantaan tuova Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin johtaja, Seija Aaltonen arvostaa Kovalaisen avoimuutta.

- Hän antoi rohkealla ja avoimella esiintymisellään kasvot ilmiölle: Kehitysvammaisten syrjintä. Hän mahdollisti sen, että nyt tästä asiasta päästään puhumaan, eikä vain potkita nimettömänä kehitysvammaisten ovia.

Tuota en ihan heti pitäisi arvostuksena. Pitäisin sitä kasvojen antamisena syrjinnälle.

Meidän naapurissa on päiväkoti. Liikenne on selvästi suurempaa kuin muualla, koska vanhemmat tuovat ja hakevat lapsiaan. Lapset meluavat päivisin. He saattavat sotkea pihaa, istutuksia ja autoja leikkiessään. Kelleen ei tule mieleenkään valittaa tästä. No, tämähän onkin vain tällaista köyhien vuokra-asuinaluetta - täällä ei ole mitään korvaamatonta tai suojeltavaa... Paitsi elämä itse ja sen monimuotoisuus, mikä jollekin saattaa olla ihan tuntematon käsite...