Pönttöä desinfioimaan ja sokeria sulattamaan. Joo, valkoviiniä tällä kertaa. Chiliharrastuksen lisäksi panen viiniä tulemaan. Aloitin 2002, ja muutama satsi on tullut kokeiltua eri laatuja. Aluksi olin hyvin skeptinen, varsinkin, kun en ole ollut järin iso viinin ystävä, mutta maisteltuani muiden tekeleitä, päätin kokeilla itsekin. Kun noudattaa ohjeita ja huolehtii puhtaudesta, ei ole vaaraa sairastua. (Eikä nappaile joka päivä.)

Melkein aina on onnistununut hyvin, paitsi syksyllä laitettu vahvempi punaviini ei käynyt loppuun. Jäi liian makeaksi, koska meillä oli sisälämpötila liian matala, mutta sitä emme voi säädellä. Olisi ehkä pitänyt laittaa uusi hiiva, mutten halunnut alkaa säveltää. Ehdin kuitenkin laittaa pikaviinin ennen joulua, ja se onnistui tosi hyvin. Se sai käydä kuivaksi. Viinin voi aina jälkimakeuttaa, jos tahtoo. Sitä uskalsin jopa antaa äidille pari pulloa lahjaksi.

Nyt olisi tarkoitus laittaa samaa - toivon, että se onnistuisi yhtä hyvin. Viimeksi siirsimme pöntön eteiseen käymään, jossa on korkeampi lämpötila kuin huoneistossa. Mutta nyt ramppi estää sen, joten riskillä mennään.