Yleensä käsitämme nämä vihapuheet rasistisena. Silti kaikenlaista muuta vihapuhetta sallitaan jatkuvasti. On ikäsortoa, rumuussortoa, kielisortoa, lihavuussortoa, laihuussortoa, vammaissortoa, köyhyyssortoa, paikkakuntasortoa, pienuussortoa, tyhmyyssortoa...

Kun Suomessa kansa valitsi vaaleissa, Ruotsissa leimattiin Soini rutoksi. Eikö tämä ole vihapuhetta, jos mikä?

Suomessa Norjan tapauksen jälkeen noustaan barrikaadeille ja vaaditaan hiljaisuuden rikkomista. Minkä hiljaisuuden? Viime aikoina ei muuta ole kuultukaan kuin tätä samaa.

Tottakai kaikilla pitää olla samat oikeudet, mutta myös velvollisuudet. Asiat eivät voi parantua syyllistämällä yksioikoisesti. Ikävä kyllä eräs psykopaatti helvetistä pilasi paljon. Nyt ollaan taas alkuasetelmissa esimerkiksi maahanmuuttokeskusteluissa. Taas kerran pitää yrittää todistaa, että parantamisen varaa on, mutta nyt kaikki energia uppoaa politikointiin.

Juuri tuollaisten psykopaattien takia maailma kulkee takapakkia. Tässä vaiheessa moni tekemistä kaivannut tyyppi lähtee mielenosoitukseen, vain siksi, että saa osallistua. Muuten ei maailman murheet paljon paina. Siellä voi tuntea kuuluvansa joukkoon. Hyvän asian puolesta rasismia vastaan. Hei, muistakaa, että kyseessä oli psykopaatti.

Tätä kirjoittaessakin pitää miettiä koko ajan, mitä sanoo, ettei anna väärää käsitystä kellekään. Pitää nyt mainita, että tuomitsen viharikokset ja ylipäänsä rikokset.

Ennemmin kuin vouhkata rasismista ja vihapuheista tässä nimenomaisessa tapauksessa, meidän tulisi miettiä kuinka tunnistaa ja suojautua psykopaateilta.

Puhutaan säästä. Ilma taitaa viilentyä... se on hyvä se.