www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/09/1393214/asiantuntija-pohjalaisessa-luomuruoka-on-pelkkaa-potaskaa

Mitäs mieltä tässä enää olisi, kun asiantuntijoilta ja tutkijoilta sataa ristiriitaista tietoa ja täysin vastakkaisia kannanottoja. Sehän on aina tiedetty, että sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto. Ketäs suurtilallista tai mitä teollisuutta nämä viimeiset tutkielmat tukevat, onko lahjasika jouluisin luomuton vai kalkkuna kauralla kasvatettu.

Vai onko se sittenkin totta, että nykyihminen ei ole tottunut paskassa kasvaneeseen juurekseen, eikä antibiootittomaan nielurisatulehduksesta kärsivään porsaaseen. Onko hullu lehmä syönyt luomuruokaa?

Oli niin tai näin, jotain on syötävä. Entistä useammin menee sormi suuhun kaupan tiskillä. Onko voi terveellisempää kuin margariini. Atkinsin dieetti vai karppaus. Onko kalassa elohopeaa. Sienissä ja marjoissa on ympäristömyrkkyjä. Jogurtti on täynnä sokeria. Rypsiöljy nostaa kolesterolia. Luomu vai ei. Lihaa ei saa syödä liikaa. Lenkkimakkarassa ei ole lihaa, mutta nitraatteja. Mistä ruoka on peräisin. Sipseistä saa syövän. Energiajuoma syö aivot. Tappaako maksalaatikko? Raakaravinto vai kypsennetty.

Otan riskin ja elän vaarallisesti, ellen rupea paastolle.