www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/10/1404997/tupakointikiellon-seuraukset-helsingissa-opiskelijat-keraavat-tumppeja-kouluajalla

Tähän se sitten menee, ja ainahan ne viattomat saa loppujen lopuksi kärsiä muiden mokista. Kyllä meidän yhteiskunta on täysin pielessä. Rajoittakaa, kieltäkää, käskekää - jos haluatte, että kaikki kärsivät sen sijaan, että pieni osa kärsisi ja hekin omasta syystään.

Muistan, kun olin rippikoulun järjestämällä retkellä talvella aikoinani, siis kauan sitten. Oltiin Hossassa jossain pohjoisessa. Matka sinne kesti kovapenkkisellä junalla jotain 15 tuntia, mutta siihen aikaan sentään junat kulki. Perillä kolmen tunnin bussimatka ja kun tie loppui, jatkettiin jalkaisin reppuinemme vielä noin metrin hangessa tarpoen. Että korvessa oltiin.

Meidän alaikäisten retkueessa oli jostain syystä mukana joku 24-vuotias kevytkenkäinen päihteidenkäyttäjä. Ja tietysti hän järjesti koko ajan jotakin draamaa. Lopulta heräsin siihen keskellä yötä, että valot räpätään päälle ja leirin toinen vetäjä kiskoo ja repii meikäläistä hereille yläpunkasta. Toinen vetäjistä, eli pappi, oli lähtenyt ihmisten ilmoille ruuanhakumatkalle. Mukana tullut loisiva alieni oli päättänyt ottaa pitkät, vaikka häntä niin hyysättiin tässä idyllisessä ympäristössä. Annettiin pitää kaljansa ja tupakkinsa ja sekoilla, miten huvittaa. Ei muutakun kuteet niskaan ja talvipakkaseen etsimään kadonnutta lammasta. Siellä meuhkattiin ympäri metsiä helvetillisessä kylmyydessä taskulamppujen kera. Kellä lamppu oli kellä ei.

Aamuyöstä kadonnut lammas löytyi saunasta nukkumasta - humalassa. Tattista vaan. Sittenpä erosinkin 16-vuotiaana kirkosta.