http://www.hs.fi/juttusarja/kaaro/artikkeli/K%C3%B6yhyyden%20anatomia/1135267036743/?ref=fb-share

"Se tarkoittaa, ettei yksilö pääse osalliseksi samoista resursseista kuin paremmassa asemassa olevat, niitä syrjitään ja ne saavat syödä viimeisenä. Ne elävät, toisin sanoen, uhan alla."

Niille kaikille tiedoksi, jotka väittävät, ettei raha tee onnelliseksi, niin ainakin sen puute tekee tyhmemmäksi. Toisaalta, jos ajatellaan asiaa 'tieto lisää tuskaa' periaatteella, niin siinä tapauksessa tyhmä on onnellisempi.

Onko tämä sitten hyvä asia yleisen edun nimissä, en osaa ajatella niin pitkälle, koska olen köyhä. Jos kyseessä on salaliitto, jolla jalostetaan rotua näin kierosti, niin näyttäisi siltä, että vain rikkaimmat eli fiksuimmat pärjäävät ja köyhät pieniaivoiset muuttuvat vähitellen zombeiksi ja tuhoavat itsensä sisältä päin - kaiken lisäksi tyytyväisinä, sillä aivokapasiteetti ei riitä parempaan ymmärrykseen.

Uskonnollisesta näkökohdasta tarkasteltuna: Lasten kaltaisten on taivasten valtakunta. Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää. Ja vaikeampi on rikkaan kulkea taivaan porteista kuin kamelin neulansilmän läpi vai miten se oli.

Kerää sinä poika mustikoita metsästä, nehän on niin terveellisiä, kun ei isillä ja äidillä ole varaa ostaa sulle tietokonetta, pleikkaa tai edes polkupyörää. Aivot surkastuu, mutta näkö pysyy terävänä.

Mitä tekee uusi hallitus asian hyväksi? Jatkaa samaa politiikkaa kuin vanha. Kylläpä kannatti äänestää. Ei.