www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/08/1378946/ministeri-guzenina-keskiolutta-ei-olla-laimentamassa

Jos olutta laimennetaan, porukka siirtyy väkevämpiin. Kyllä se vaan niin menee.

Jos joku haluaa juoda tullakseen känniin, niin ei kai se sitten sitä keskiketterää enää osta. Tai ostaa sitä puolitoistakertaisen satsin, jotta pötsi paisuu ja diabetestilastot. Sitä paitsi yhtä hyvin nuoret saavat juomansa alkosta kuin marketistakin.

Kerronpa keski-ikäisen kokemuksen keppanan laimentamishankkeesta. Tykkään silloin tällöin juoda nimenomaan keskiolutta, koska siitä ei tule liian känniin, mutten halua sen olevan litkua kumminkaan. Siksi en ostakaan olutta Lidlistä. Jos olut laimennetaan, en aio siirtyä Alkon vahvaan olueen, sillä se maistuu pahalle. Siirryn suoraan viiniin. Siitä tulee varmaan juotua itsensä nopeasti känniin. Täytyykin varmaan laittaa taas viinipönäkkä pulputtamaan, ja lopettaa tyystin alkoholijuomien osto. Ärsyttää olla aina jonkinmoisen holhouksen alaisena. Eihän se kieltolakikaan ketään parantanut, taisi moni juoda enemmän salaviinaa kuin olisi laillisena juonut.

Ja paasataan nyt oikeen pirusti alkoholimainonnan lopettamisesta, niin sehän sitä parasta mainosta onkin. Alkoholi, tupakka ja makeiset. Jos niiden myynti lopetettaisiin, valtio menettäisi valtavat tulot. Jos ne tosiaan tappavat, niin ei kai myrkkyä saa myydä kaupassa aikuisillekaan? Siispä jatketaan kaksinaismoraalia. Nostetaan veroja ja hintoja, herrat tietää, että kansa ostaa silti ja niin se on tarkoituskin.

Jos tarkoitus on suojella lapsia, niin eiköhän ne saa kotoaan parhaan mielikuvamainonnan.