Hoh hoijaa, tämä artikkeli on jo vanhanpuoleinen, mutta kuvaa hyvin eräitä viimeaikaisia tutkimuksia ja keskusteluja.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106681-ts-suomalaisilla-uusi-tieto-influenssarokotuksista-%E2%80%93-laaja-seuraus

Mikä on totta? Ensin voisi ajatella, että riippuu siitä, keltä kysyy. Ei vaan, samalta taholtakin tulee ristiriitaista infoa, eli riippuu siitä, milloin vastaanottaa uutisia. Rokotus vai ei? Voi vai margariini? Kolesterolilääke vai dieetti? Monipuolinen ruoka vai/ja vitamiinilisät? Solarium vai rusketusvoide? Luontaistuote vai reseptilääke? Talouden kasvu vai romahdus? Työttömyys on kasvamassa vai taittumassa? Pakkoruotsi vai venäjä? Tipaton vai tipallinen tammikuu?

Mikään ei ole niin vaarallista kuin ehdottomuus. Päivittäin muuttuvat suositukset ja ohjeet laidasta toiseen. Ei uskoisi, että kaikki esitellään samasta tuutista, sillä yhtäkkiä asia onkin päinvastoin. Metkaa, että uusi juttu halutaan aina saada julkisuuteen välittömästi, ennenkuin sitä on kunnolla testattu. Johtuukohan tutkijoiden huomionkipeydestä?

Monista asioista voi päättää itse, mutta tietoa on vaikea saada. Pienten lasten vanhempien tulisi saada asiallista tietoa rokotuksista. Sitä ei voi järkeillä. Vai onko lapset tahallaan laitettu koekaniineiksi, ja ristiriitaisella tiedolla toivotaan noin puolen väestöstä rokotuttavan lapsensa ja toisen puolen jättävän rokottamatta, ja sitten katsotaan, miten kävi. Onnellisia ne vanhemmat, jotka sattuivat seuraamaan uutisia oikeaan aikaan.