Olen jo pitkään saanut jotenkin sellaisen kuvan, että Suomesta halutaan tehdä yhä enemmän pikku USA. En tiedä, onko mielikuvitukseni väärässä vai oikeassa. Ei siinä muuten olisikaan mitään vikaa, mutta kun meitä suomalaisia on vain reilu 5 miljoonaa. Kun kansaa ei ole tarpeeksi avittamaan kaikkia maahanmuuttajia kiinni elämään vieraassa maassa. Huom, en puhu niistä, jotka ovat töissä täällä.

Jotenkin alkaa tulla sellainen fiilis, että Helsinkiin halutaan slummit, niinkuin nykissä. Halutaan palkka-armeija niinkuin jenkeissä ja Euroopan unionista liittovaltio, niinkuin Amerikka on.

Muutoin ihan ok, ja olisi ihan 'cool' olla kaikkien kansojen sulatusuuni, mutta taidamme olla yksinkertaisesti liian pieni valtio. Pitäisikö meidän ensin kasvaa edes henkisesti. Olemme olleet muiden maiden vallan alla vain hetki sitten. Kiitos veteraaneille!

Ensin otettiin mallia Ruotsista, ja nyt jenkeistä. No... ei meillä taida sitten olla mitään omia ideoita. Tai emme ehkä arvosta itseämme tarpeeksi. Ehkä syynä on se, että olemme vielä nuori kulttuuri ja kehitysmaa. Jotkut maat osaavat perätä oikeuksiaan, me jaamme mielellämme muille, koska emme halua tuntea olevamme huonoja. Suomi on torjunut tietääkseni joitain avustuksia EU:sta, ellen ole ihan väärässä.

Lappalaiset ovat meidän alkuperäiskansamme, Amerikassa intiaanit.

Vaikka kuinka olemme yrittäneet mainostaa Suomea ja Lappia Joulupukinmaana, jenkkiläiset silti ovat vakuuttuneita, että Joulupukki asuu Pohjoisnavalla. Ja tontut näyttävät pieniltä vihreiltä menninkäisiltä.

Eihän se muuten haittaisi, ja tervetuloa Suomeen ihan kaikille, mutta verottaako se tällä hetkellä vielä meidän omaa kulttuuria, enemmän kuin jenkkilässä. En tiedä, olemmeko valmiita ja valmistautuneita.

Suomi ei ole mielestäni vielä kasvanut ihan aikuiseksi.

http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/65545-alexander-stubbin-ahdistavan-fantastiset-puheet